Opleiding

Werken bij BarentsKrans betekent dat je deel uitmaakt van een ambitieus kantoor. Je zet je tanden in aansprekende zaken voor toonaangevende cliënten. Om ervoor te zorgen dat je kennis en vaardigheden hierop aansluiten, bestaat naast de beroepsopleiding onze BarentsKrans Academy. De BarentsKrans Academy biedt een brede en kwalitatief hoogstaande opleiding gericht op jouw vakinhoudelijke, persoonlijke en commerciële ontwikkeling. De Academy biedt trainingen voor starters, maar ook voor de meest ervaren juristen van ons kantoor: we vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen.

Als starter word je optimaal voorbereid op een carrière in de advocatuur of het notariaat. We verwachten volle inzet voor het behalen van de beroepsopleiding en een actieve deelname aan de BarentsKrans Academy. Belangrijke onderdelen van de BarentsKrans Academy zijn:

Je maakt kennis met het bestuur en de kernwaarden van BarentsKrans. Onze visie en werkwijze worden uitgebreid belicht. Jaarlijks organiseren we een ‘heidedag’ waar aandacht wordt besteed aan onze strategie, behaalde resultaten en de toekomstplannen van ons kantoor.

Je volgt de intensieve, driejarige beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten of van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Onder leiding van onze eigen specialisten en/of externe professionals organiseren we diverse cursussen, lezingen en seminars. Onderwerpen als ‘basiscontractenrecht’ en ‘procederen in de praktijk’ komen aan de orde. Ook is er wekelijks een interactieve jurisprudentiebespreking.

Leren presenteren, adviseren, onderhandelen en het bepalen van een processtrategie zijn belangrijke vaardigheden die ervoor zorgen dat jij je werk nog beter kunt doen. Daarom biedt de BarentsKrans Academy vaardigheidstrainingen aan. Ook volg je als advocaat-stagiair(e) of kandidaat-notaris een cursus Legal English. Om deze vaardigenheden in de praktijk te oefenen, neemt iedere advocaat-stagiair(e) deel aan de BarentsKrans Moot Court: onze eigen pleitwedstrijd.

Heb je vragen over een vacature, de sollicitatieprocedure of ons kantoor?

Neem contact op!