“We doen het echt met z’n allen”

Chantal de Man startte in 2021 bij BarentsKrans op de sectie Vastgoed. “Als juridisch assistent ben ik echt onderdeel van het team. Er heerst een fijne sfeer en we doen het echt met z’n allen.”

Chantal de Man

Wat was de reden dat je destijds een overstap maakte naar BarentsKrans?

“Het kantoor waar ik twintig jaar voor heb gewerkt was kleiner, we waren met ongeveer twintig kantoorgenoten. Ik was nieuwsgierig naar hoe het zou zijn op een groter kantoor. Toen ik hier voor het eerst kwam, voelde het gelijk goed. Ik kreeg een professionele indruk van het kantoor. Daarnaast is alleen al de locatie een groot pluspunt, net als het pand en de mooie ontvangstruimte.”

Kun je wat meer vertellen over jouw team?

“Ik werk op de sectie Vastgoed. Binnen de sectie ben ik werkzaam in het team dat voornamelijk bestuursrecht- en contractenrechtkwesties behandelt. Het team bestaat momenteel uit twee partners, tien juristen en het secretariaat. We zijn met vier juridisch assistenten.”

Met welke werkzaamheden houd jij je bezig?

Ik verzorg onder meer de correspondentie, het agenda- en dossierbeheer en de maandelijkse declaraties. Daarnaast houd ik mij bezig met de termijnbewaking in dagvaardingsprocedures (rolzaken) bij de rechtbanken en gerechtshoven. Het contact met cliënten, gerechtelijke instanties en andere advocaten behoort ook tot mijn dagelijkse werkzaamheden.

Het bestuursrecht was voor mij in het begin wel een uitdaging. Ik kende het niet goed, want ik had mij eerder voornamelijk met insolventie- en ondernemingsrecht beziggehouden. Nu heb ik bijvoorbeeld met veel meer verschillende termijnen te maken.”

Wat maakt jou enthousiast over jouw werk?

“Ik vind het fijn om te ontzorgen en de juristen werk uit handen nemen, zodat zij zich kunnen focussen op hun werk. Dat wordt echt gewaardeerd en daardoor heb ik plezier in mijn werk. We hebben binnen het team een goede structuur, we regelen het met elkaar. Dat geeft voldoening. Het is fijn om als secretariaat samen te werken met de juristen. Op momenten dat we het druk hebben vind ik het fijn om te helpen en alles op een rijtje te zetten. Het komt altijd wel goed.

Daarnaast ervaar ik BarentsKrans als een fijn kantoor. Er is oog voor het personeel, er heerst een open cultuur en iedereen is welkom. Ook ervaar ik dat je bij veel mensen terecht kunt als je vragen hebt.”