Philip Fruytier is ‘Overstap van de week’ bij Mr. Online

Na twaalf jaar werkzaam te zijn geweest bij Houthoff, verruilt cassatiespecialist Philip Fruytier Amsterdam voor Den Haag en sluit zich als partner aan bij BarentsKrans. Een mooie overstap, die wordt uitgelicht in de rubriek ‘Overstap van de week’ bij Mr. Online.

Philip vertelt in dit artikel over zijn plannen voor de cassatiepraktijk, over het imago van de cassatieadvocaat en over de zaak die hem het meest is bijgebleven.

Philip: “De cassatieprocedure heeft het imago van een advocaat achter een bureau met een dik dossier, stapels boeken en een kroontjespen. Toegegeven, zo ziet het er van de buitenkant – afgezien van de kroontjespen – vaak ook uit. Maar het cassatievak fascineert mij al ruim twaalf jaar, omdat je op zoveel vlakken tegelijk schaakt: je moet de belangen van je cliënt heel goed kennen, je moet een voor jou onbekend procesdossier tot in de puntjes leren beheersen en heel zorgvuldig nadenken hoe het recht eigenlijk luidt of zou moeten luiden. Daarna moet je in een eisende zaak zo precies en scherp mogelijk opschrijven waarom de hofuitspraak niet klopt. Dat moet bovendien vaak in behoorlijk korte tijd. Wie denkt dat de cassatieadvocaat een stressloos leven leidt, moet eens langskomen.”

Wil je het hele artikel lezen? Dat kan als je op deze link klikt.