Maak kennis met Inge Pullens, juridisch assistent

Inge PullensZorgen dat alles op rolletjes loopt door de dossiers goed voor te bereiden, de termijnen op tijd te halen en de zaken voor zowel cliënt als de advocaat in goede banen te leiden: dat is waar het secretariaat voor zorgt. En voor nog zoveel meer, want werken als juridisch assistent is een dynamisch bestaan. Wat maakt deze baan zo leuk? Inge Pullens vertelt hoe het is om te werken bij BarentsKrans.

Inge Pullens is juridisch assistent bij de sectie Corporate & Commercial Litigation. Zij begon in 2011 bij BarentsKrans. Nu, 10 jaar later, werkt zij er nog steeds. Of de juridische dienstverlening voorbestemd was? “Ik heb vroeger rechten gestudeerd, maar ik ontdekte al snel dat het niets voor mij is om in toga een zaak te bepleiten”, glimlacht Inge. “Wel ben ik geïnteresseerd in de inhoud. De functie van juridisch assisent past goed bij mij. Ik probeer me in elk dossier te verdiepen, zodat advocaten aan een half woord genoeg hebben.”

Elke dag is anders

“Mijn werkdagen laten zich moeilijk voorspellen, elke dag is anders. Vandaag ben ik begonnen met het schrijven van een brief naar de rechtbank. Soms wordt de tekst door de advocaat opgesteld. Maar regelmatig maak ik zelf een concepttekst. Daarna heb ik voor een cliënt fysieke stukken in orde gemaakt. Dat komt niet zo vaak meer voor, sinds de pandemie gaat veel meer digitaal. Ook heb ik een uitzoekklus, alles moet voor een dossier op een rijtje gezet worden, waarbij ik kijk of de stappen goed doorlopen zijn en alles compleet is”, licht Inge toe. “Sommige taken komen altijd terug, zo check ik de termijnen zodat we geen deadlines missen, controleer ik processtukken en brieven op stijl en spelling en schakel ik waar nodig met cliënten, advocaten of instanties. Geen dag is hetzelfde!”

Samenwerking met de advocaten

“Een goede werkrelatie met de advocaten voor wie je werkt is heel belangrijk. Ik ervaar geen hiërarchie, de advocaten gaan met iedereen hetzelfde om. Ze betrekken mij actief bij zaken waardoor ik over het algemeen goed weet wat er speelt. Ze durven ook moeilijke taken aan je toe te vertrouwen, werk waarbij je zelf ook mag (moet) nadenken. Dat vind ik heel belangrijk, die uitdaging. Soms denk ik zelfs wel eens ’weet je zeker dat je dit mij laat doen?’’ Het is fijn om dat vertrouwen te krijgen.”

Geen mantelpakjes

“Wat mij enthousiast maakt over BarentsKrans? De mensen, ik werk voor de leukste sectie van het kantoor. Dat zegt natuurlijk elke sectie over zichzelf, maar het is echt zo”, lacht Inge. “Natuurlijk heeft elk kantoor leuke dingen, maar bij BarentsKrans heerst een hele fijne werksfeer. Ik dacht altijd dat ik mij misschien verloren zou voelen, in zo’n groot kantoor. Maar niets is minder waar, eigenlijk is het soms zelfs familiair. Helemaal niet stijf, de mensen zijn relaxed en kleden zich meestal ook relaxed. Dus geen mantelpakjes hier!”

Blijven ontwikkelen

“In de functie van juridisch assistent kun je je blijven ontwikkelen. Ik leer elke dag bij, al is het maar een nieuwe functie in Excel. Het helpt wel als je van jezelf al een pietje precies bent en goed bent in de Nederlandse taal. En dat je stressbestendig bent, het kan hard werken zijn. Bijvoorbeeld als processtukken op tijd de deur uitmoeten. Jouw deadline is anders dan die van de advocaten. Maar als het dan weer gelukt is en ik een deadline op het nippertje gehaald heb, denk ik ‘Inge, dat heb je toch maar weer mooi geflikt.’ Als er dan ook nog een mooie uitspraak binnen komt, dan heb ik een topdag!”

Dedicated mensen maken het verschil

“Niet iedereen gaat even ver voor een goed resultaat. Dedicated betekent voor mij dat ik m’n beste beentje voor zet, en dat geldt voor alle kantoorgenoten. We willen allemaal hetzelfde, namelijk iets moois doen voor onze cliënten. En dat loont, we werken aan mooie zaken. Sommige cliënten zou je misschien eerder verwachten bij een kantoor op de Zuidas, maar ze kiezen toch voor BarentsKrans. Een mooier compliment kun je niet krijgen.”

Lijkt het je ook leuk om als juridisch assistent aan de slag te gaan bij BarentsKrans? Vind hier de laatste vacatures.