Lennart over zijn start bij BarentsKrans in coronatijd

Het is gek om in deze tijd te beginnen bij een nieuwe baan. Je kunt je collega’s niet live ontmoeten en de kennismaking gebeurt via videobellen. Lennart Hoeksema, advocaat-stagiair op onze sectie Corporate & Commercial Litigation, begon begin dit jaar bij BarentsKrans. Hij schreef voor de civielrechtelijke vereniging een blog over zijn start op ons kantoor en de invloed van de coronamaatregelen hierop.

Lennart: ‘Na jaren in de collegebanken is het dan eindelijk zo ver: de eerste werkdag binnen de advocatuur. Nieuwe mensen, nieuwe stad, nieuwe woonruimte: tijd voor een nieuwe fase. Helaas begint deze nieuwe fase vanwege het coronavirus voor mij net even iets anders dan normaal. Door deze niet zo gezellige pandemie zal er thuis moeten worden gewerkt en zal de sfeer op kantoor via Teams moeten worden geproefd.

Het videobellen bleek nog wel even wennen te zijn. Zo is er tijdens werkoverleggen meerdere malen door mijn collega’s gegrinnikt wanneer ik mijn verhaal begon te houden met de microfoon nog op mute. Ook heb ik enkele keren mijn wasrek van de gebruikelijke plek moeten verzetten, omdat mijn schone sokken anders wel heel prominent in beeld waren te bewonderen. Daarnaast heeft de goed zichtbare optrekstang in mijn deurpost voor de nodige (verraste) opmerkingen gezorgd.’

Je kunt het hele artikel hier lezen.