Kantoorgenoten nemen deel aan Anglo-Dutch Exchange in Londen

In juni namen kantoorgenoten Robert van den Boorn, Maxim IJsebrands, Jarieke Timmerman, Rachel Mulder, Marieke Verschoor en Matthijs de Wit deel aan de Anglo-Dutch Exchange (ADE). Samen met andere Nederlandse advocaten reisden zij voor deze editie af naar Londen.

De ADE is een uitwisselingsprogramma tussen advocaten uit Nederland en Engeland/Wales dat al sinds 1966 georganiseerd wordt, met het doel om op een informele wijze een internationaal netwerk op te bouwen en inzicht te krijgen in elkaars rechtssystemen en beroepsculturen.

In Londen stonden onder meer bezoeken aan de gerechtshoven en advocatenkantoren op het programma. Het sluitstuk was een galadiner in de The Honourable Society of the Middle Temple in London, een zogenoemde ‘Inn of Court’, waar barristers in Londen lid van moeten zijn.

Matthijs: “Het was geweldig om London door de ogen van een barrister te ervaren. Niet alleen werden wij ondergedompeld in het Britse rechtssysteem, maar ook leerden wij veel over de Britse cultuur en eeuwenoude tradities. De verschillen met Nederland werden zo direct zichtbaar. Het allerleukste was om samen met kantoorgenoten van Barentskrans en collega’s uit Nederland op pad te gaan. Galadiner, karaokebars en veel gezelligheid. Een ideale mix van business and pleasure.”

De volgende keer komen de Engelse advocaten naar Nederland.

Anglo-Dutch Exchange
Anglo-Dutch Exchange

Anglo-Dutch Exchange

Anglo-Dutch Exchange