Jariekes werkweek als advocaat-stagiaire bij BarentsKrans

Jarieke Timmerman startte in april 2021 als advocaat-stagiaire op de sectie Vastgoed bij BarentsKrans. Voor de rubriek ‘De week van…’ van het Groninger Civilistenblad van studievereniging Diephuis hield zij een week lang haar werkzaamheden bij. 

 

Jarieke Timmerman

Jarieke: “De dag begint vroeg in de sportschool van 06.15 uur tot 07.00 uur. Nadat ik mij thuis heb klaargemaakt en heb ontbeten, stap ik op de fiets naar kantoor. Ik werk vandaag aan een conclusie van antwoord. Dit is een stuk dat in reactie op de dagvaarding van de wederpartij wordt geschreven. In de conclusie van antwoord reageer je namens je cliënt op de vorderingen uit de dagvaarding van de wederpartij en kan je eventueel ook namens cliënt een vordering jegens de wederpartij opnemen, een zogenaamde eis in reconventie.

Van 11.00 tot 11.30 uur heb ik samen met mijn collega de bespreking die ik gisteren heb voorbereid. Verder bestudeer ik vandaag een dossier waarin advies wordt gevraagd over de Warmtewet. In de middag lunch ik met collega’s in de kantine op kantoor. Na de lunch ga ik verder met de conclusie van antwoord. Ondertussen komt er een collega binnen met een dagvaarding die we van een cliënt hebben ontvangen en die we samen even bespreken. Dit betreft een huurzaak en gaat over de vraag of de verhuurder toestemming heeft gegeven om de bestemming van het gehuurde te wijzigen.

Om 15.00 uur houd ik een koffiemomentje met een collega. Hierna werk ik weer verder aan de conclusie van antwoord. Vervolgens heb ik om 17.00 uur samen met de andere advocaat-stagiaires jurisprudentiebespreking, die we ook wel de ‘jurbes’ noemen. Ik behandel vandaag een arrest van de Hoge Raad over de mogelijkheid van herroeping van arbitrage vonnissen. Na de jurbes ga ik met een paar collega’s een hapje eten.”

Benieuwd naar de rest van Jariekes werkweek? Lees het hele artikel hier (vanaf pagina 13).