Jariekes werkweek als advocaat-stagiaire bij BarentsKrans

Jarieke Timmerman startte in april 2021 als advocaat-stagiaire op de sectie Vastgoed bij BarentsKrans. Voor de rubriek ‘De week van…’ van het Groninger Civilistenblad van studievereniging Diephuis hield zij een week lang haar werkzaamheden bij. 

 

Jarieke Timmerman

Jarieke: “Mijn werkdag begint als ik om 08.45 uur in mijn werkkamer mijn computer aanzet. In verband met de coronamaatregelen mogen wij niet iedere dag op kantoor werken en vandaag werk ik dus thuis. Ik check even snel mijn e-mails en dan start om 09.00 uur een cursus Legal English die ik samen met een aantal kantoorgenoten volg. Deze cursus wordt aan alle nieuwe advocaat-stagiairs aangeboden en beslaat vier ochtenden. Om 12.30 uur is de cursus afgelopen. Na de lunch werk ik aan een e-mail voor een cliënt waarin ik uitleg geef over de mogelijkheid om een beheersregeling in de zin van artikel 3:168 BW te verzoeken. Van 15.00 uur tot 15.30 uur heb ik samen met een collega een digitale bespreking met cliënten. De cliënten huren een bedrijfspand en zijn in discussie met de verhuurder over de opzegging van de huurovereenkomst en over op welk moment zij het gehuurde moeten ontruimen. Als de bespreking is afgelopen, begin ik aan een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot een herontwikkeling.

De twee partijen die deze herontwikkeling zullen realiseren willen alvast wat afspraken over hun samenwerking op papier hebben staan. Ondertussen word ik verblijd met een e-mail van de Jonge Balie Den Haag waarin staat dat ik dit jaar een commissie mag doen; zo zet ik mijn commissiejaren nog even voort! Rond 18.00 uur doe ik mijn computer uit. In de avond maak ik vanaf de bank nog wat huiswerkopdrachten voor de beroepsopleiding.”

Benieuwd naar de rest van Jariekes werkweek? Lees het hele artikel hier (vanaf pagina 13).