BK Publicatieprijs: kennisdeling stimuleren  

Sinds 2021 reikt BarentsKrans jaarlijks de BK Publicatieprijs uit, de prijs voor (tijdschrift)publicatie die, volgens de jury, het best bijdraagt aan de kennis van het recht. In 2022 werd de prijs gewonnen door kantoorgenoten Pauline Ribbers en Hugo Boom.

BK Publicatieprijs | Pauline

“De bevoor(oor)deelde arbiter”

Pauline promoveerde in november 2022 aan de Universiteit Leiden. In haar proefschrift staat de verplichting tot onafhankelijkheid en onpartijdigheid voor arbiters centraal. Die verplichting lijkt duidelijk, maar wie dieper in de materie duikt, zal zien dat de inhoud ervan lang niet zo eenduidig is.

Pauline bespreekt niet alleen op welke wijze de verplichting juridisch is ingevuld, maar ook de vraag welke (andere) vraagstukken verband houden met de verplichting. Het proefschrift is opgenomen in de serie Burgerlijk Proces & Praktijk (Kluwer). Met haar proefschrift sleepte Pauline de BK Publicatieprijs voor advocaat-stagiaires in de wacht.

Pauline: “Ik vind de BK Publicatieprijs een mooi initiatief. De prijs laat zien dat kantoor waarde hecht aan het delen van kennis”.

Over het toepassingsbereik van de klachtplicht bij nalaten

De BK Publicatieprijs voor advocaat-medewerkers werd gewonnen door Hugo met zijn artikel ‘Over het toepassingsbereik van de klachtplicht bij nalaten’ in het Maandblad voor Vermogensrecht. Hugo is als promovendus verbonden aan de Universiteit Leiden, waar hij promoveert op het onderwerp rechtsverwerking en klachtplichten in het verbintenissenrecht.

Blogs

Jarieke Timmerman en Geertje Standhardt ontvingen daarnaast een speciale vermelding voor de blogs die zij schreven. Hierbij is gekeken naar de actualiteit van het artikel en de relevantie voor de praktijk. Jarieke schreef een blog over de Energielabel C-verplichting voor kantoorgebouwen die vanaf 1 januari 2023 geldt. De blog van Geertje is onderdeel van de cassatieblogreeks ‘Procederen in hoger beroep’ en bespreekt de appeltermijn bij tussentijds hoger beroep tegen tussenvonnissen.

De BK Publicatieprijs is in het leven geroepen vanuit de overtuiging dat het delen van kennis belangrijk is om van elkaar te (blijven) leren. Ook voor de beste publicaties van 2023 reiken we daarom een prijs uit.