“Begrippen uit de collegebanken krijgen in de praktijk écht betekenis”

Prasanna begon in september 2022 met haar studentstage op het notariaat van BarentsKrans. De eerste maand liep zij mee met de sectie Corporate / M&A (waar ze onder meer ervaring opdeed met  Estate Planning). De tweede maand is Prasanna werkzaam binnen de Vastgoedpraktijk. Haar studentstage bevestigt dat ze de juiste studiekeuze heeft gemaakt. “Ik was benieuwd of het notariaat een match is. Dat is het zeker, weet ik nu.”

Prasanna

Hoe ben je bij BarentsKrans terecht gekomen?

“In 2021 was ik aanwezig bij het (online) Landelijk Notarieel Studenten Congres (LNSC) in Amsterdam. Bij een workshop van BarentsKrans kwam ik in gesprek met Nando en kreeg gelijk een goed gevoel. De afgelopen editie van het LNSC zat ik zelf in de organisatie en raakte ik op het congres in gesprek met andere kantoorgenoten van BarentsKrans. Dit is mijn eerste stage, die wilde ik graag lopen bij een middelgroot kantoor. Ook was ik erg benieuwd of het notariaat een match is. Dat is het zeker, weet ik nu.”

Kun je een werkdag beschrijven?

“Het werk is heel divers, ik hou me bezig met jurisprudentie-onderzoek, uitzoekvragen (Legal Intelligence en Navigator zijn je beste vrienden!), het schrijven van memo’s, leveringsaktes opstellen en ik heb ook koopaktes opgesteld. Daarnaast ben ik betrokken in contact met cliënten en mocht ik aanwezig zijn bij het passeren van akten. Ook neem ik deel aan het wekelijkse werkoverleg, de sectielunches en ben aanwezig geweest bij seminars.”

Wat was het hoogtepunt van je studentstage?

“Wat ik erg leuk vind om van dichtbij te ervaren zijn de gesprekken tussen (kandidaat-)notarissen en cliënten.”

Hoe ervaar je werken bij BarentsKrans?

“Er is een fijne sfeer. De begeleiding is erg goed, kantoorgenoten zijn altijd bereid om te helpen en staan open voor vragen. Het is ook leuk om met meerdere student-stagiaires te zijn. De anderen lopen stage binnen de advocatuur, desondanks leren we veel van elkaar.”

Tijdens je studentstage ben je niet gebonden aan één rechtsgebied. Wat vind je hiervan?

“Dat is het fijne van deze stage; ik begon bij Corporate / M&A en vond dat een inspirerende plek. Nu werk ik bij de sectie Vastgoed en kom ik erachter dat ik dit nóg leuker vind. Ook zijn de opdrachten die ik krijg divers en hou ik ook zelf de afwisseling erin. Je bent vrij om te vragen naar opdrachten en krijgt echt de ruimte om te ontdekken wat je het beste ligt. Zelf spreekt vastgoed mij het meest aan.”

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

“Begrippen die in de collegebanken voorbij komen krijgen in de praktijk écht betekenis. Je hoort tijdens de studie over een ‘rangwisseling’ of ‘aandeelhoudersovereenkomst’, maar wat het precies inhoudt ervaar je pas tijdens de stage. Ook heeft de afgelopen periode dus inzicht gegeven in welke sectie mij ligt.”