Anne Monique en Anne-Rieke bespreken leaver regeling voor AvdR

 

In de video voor de Academie voor de Rechtspraktijk (AvdR), behandelen advocaten Anne Monique Huijg en Anne-Rieke van der Linden de bad leaver regeling in een aandeelhoudersovereenkomst.  

In de video, die hier on demand beschikbaar is in de bibliotheek van de AvdR, bespreken zij de casus waarover de Rechtbank Rotterdam op 1 september 2021 uitspraak deed. Ook geven zij de aandachtspunten voor het formuleren van een leaver regeling. Dit doen zij vanuit verschillende perspectieven, namelijk het perspectief van de vennootschap (‘de investeerder’) alsmede het perspectief van de manager.

 

Meer over de leaver regeling

De leaver regeling houdt in dat indien de betrokkenheid van de manager bij de onderneming eindigt, de door de manager gehouden aandelen moeten worden aangeboden aan de andere aandeelhouders of de vennootschap.

Afhankelijk van de omstandigheden van het vertrek, kwalificeert de manager als een good of een bad leaver. In de video gaan de advocaten in op de aanzienlijke gevolgen van de kwalificatie van een vertrekkende manager als ‘bad leaver’ en geven zij handvatten voor de M&A praktijk. Lees ook het artikel ‘De bad leaver regeling: it better be good’.

 

 

 

Meer bijdragen aan de Academie voor de Rechtspraktijk

De AvdR is de grootste juridische videobibliotheek van Nederland, waarin op bijna alle rechtsgebieden video’s beschikbaar zijn. Naast de bijdrage van de sectie M&A over de bad leaver regeling, heeft Laurens de Graaf, advocaat en partner BarentsKrans, ook bijgedragen aan een reeks video’s over Arbeidsrecht, namelijk: