Onze verhalen

Niet alleen kennis, maar ook vaardigheden in vernieuwde notariële beroepsopleiding

De notariële beroepsopleiding is vernieuwd. Naast juridische kennis, is er nu ook meer aandacht voor belangrijke vaardigheden en competenties. Als bestuurslid van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat was Koen van Wijk, toegevoegd notaris, betrokken bij de herziening van het curriculum van de beroepsopleiding. Inmiddels is het eerste jaar van die beroepsopleiding

BarentsKrans met twaalf practice areas in The Legal 500 EMEA 2024

Op 27 maart publiceerde de Legal 500 haar 2024 editie. Ook dit jaar is BarentsKrans met maar liefst twaalf praktijkgroepen opgenomen in de internationale gids.

Mooie rankings voor BarentsKrans in Chambers Europe 2024

In maart maakte Chambers & Partners haar jaarlijkse rankings bekend voor Chambers Europe. We zijn trots te kunnen delen dat maar liefst zes praktijkgroepen zijn opgenomen in deze internationale ranglijst, hetgeen onderstreept wordt door de persoonlijke rankings van een aantal van onze advocaten en notarissen.

BK Academy Event | Blijf je ontwikkelen

Bij BarentsKrans is zakelijke en persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Naast de beroepsopleiding bieden we daarom een interne opleiding, de BK Academy.

Sebastiaan bij AvdR: is er leven na de overname?

Als advocaat-medewerker op de sectie Corporate, Commercial & Financial Litigation adviseert en procedeert Sebastiaan van Dam over uiteenlopende commerciële en ondernemingsrechtelijke kwesties.

“We doen het echt met z’n allen”

Chantal de Man startte in 2021 bij BarentsKrans op de sectie Vastgoed. “Als juridisch assistent ben ik echt onderdeel van het team. Er heerst een fijne sfeer en we doen het echt met z’n allen.”

Jarieke interviewt directeur CPB tijdens Prinsjesfestival

Ieder jaar vindt in de dagen rondom Prinsjesdag het Prinsjesfestival plaats, een festival in Den Haag waarmee de democratische rechtsstaat gevierd wordt. Ook dit jaar was BarentsKrans weer partner van het festival.

BarentsKrans vernieuwt stichtingsstatuten Stichting Spinoza

Wat kun je als notaris betekenen voor onze cliënten? Het bestuur van Stichting Spinoza Den Haag transformeert het Spinozahuis in de Haagse binnenstad tot een werkplaats waar het gedachtegoed van de beroemde filosoof centraal staat.

Student-stagiaire Amy over uitdagende vraagstukken

Amy Muller zit in het derde jaar van haar bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. In juni 2023 startte zij een studentstage bij BarentsKrans.

Kantoorgenoten nemen deel aan Anglo-Dutch Exchange in Londen

In juni namen kantoorgenoten Robert van den Boorn, Maxim IJsebrands, Jarieke Timmerman, Rachel Mulder, Marieke Verschoor en Matthijs de Wit deel aan de Anglo-Dutch Exchange (ADE). Samen met andere Nederlandse advocaten reisden zij voor deze editie af naar Londen.

Ayman blikt terug op zijn werkstudentschap

Ayman Kariman startte in juli 2022 als werkstudent op de sectie Vastgoed bij BarentsKrans. Gedurende zijn master Civiel recht aan de Universiteit Leiden was hij drie dagen per week werkzaam op ons kantoor. Ayman blikt terug op een jaar werkstudentschap.

Zo sluit de Haagse Jonge Balie het juridisch jaar af  

Een bijzonder fenomeen, in Den Haag wordt het juridisch jaar afgesloten met de Sluitingszittingsdagen.

Thomas op secondment bij White & Case in Londen

Ben jij benieuwd hoe het is om (tijdelijk) op een Londens kantoor te werken? Van april tot en met juni 2023 is onze kantoorgenoot Thomas van Hövell tot Westervlier op secondment (detachering) bij het toonaangevende en advocatenkantoor White & Case in Londen.

BK Publicatieprijs: kennisdeling stimuleren  

Sinds 2021 reikt BarentsKrans jaarlijks de BK Publicatieprijs uit, de prijs voor (tijdschrift)publicatie die, volgens de jury, het best bijdraagt aan de kennis van het recht.

Marieke over medezeggenschap bij fusies en overnames

Marieke Verschoor werd geïnterviewd door de Academie voor de Rechtspraktijk (AvdR) voor twee on demand webinars. In de video’s, die onderdeel uitmaken van een online magazine, behandelt zij uitspraken van de Ondernemingskamer op het snijvlak van het arbeids- en ondernemingsrecht.

“Begrippen uit de collegebanken krijgen in de praktijk écht betekenis”

Prasanna begon in september 2022 met haar studentstage op het notariaat van BarentsKrans. “Ik was benieuwd of het notariaat een match is. Dat is het zeker, weet ik nu.”

Anne Monique en Anne-Rieke bespreken leaver regeling voor AvdR

Nikky van Triet versterkt sinds 1 juli 2022 de sectie Cassatie bij BarentsKrans. Nikky werkte hiervoor bij Van der Feltz advocaten in Den Haag en schreef daarnaast de afgelopen jaren haar proefschrift aan de Radboud Universiteit. Bij BarentsKrans stort zij zich volledig op de cassatieadvocatuur.

Maak kennis met Inge Pullens, juridisch assistent

Zorgen dat alles op rolletjes loopt door de dossiers goed voor te bereiden en de zaken voor zowel cliënt als de advocaat in goede banen te leiden: dat is waar het secretariaat voor zorgt. Inge Pullens vertelt hoe het is om te werken bij BarentsKrans.

Koen van Wijk over Bloemetjeshemden en NGO’s

“Kandidaat-notaris, man, dat lijkt mij saai”. Persoonlijk snap ik helemaal niets van die zin. Ik vind heel veel van mijn werk, maar het is echt zelden saai.

“Ik ben een bouwer, vooral qua praktijkontwikkeling” 

Harry Rek, partner bij BarentsKrans, werd door rechtencircuit.nl geïnterviewd over zijn loopbaan als advocaat.

Opnieuw prachtige vermeldingen in de Chambers Europe Guide 2022

We zijn trots dat BarentsKrans, net als in voorgaande jaren, ook dit jaar is opgenomen in de prestigieuze Chambers Europe Guide. In de editie van 2022 zijn maar liefst 6 secties en 10 individuele kantoorgenoten opgenomen.

Chaimaa in promotieclip master European Law Universiteit Utrecht

Onze kantoorgenoot Chaimaa Ben-Lahcen studeerde European Law aan de Universiteit Utrecht. Onlangs werd op kantoor een promotiefilm voor deze master opgenomen waarin Chaimaa vertelt over haar keuze voor deze studie en de toepassing hiervan in de praktijk bij BarentsKrans.

Rankings Chambers Global 2022: mooie resultaten voor BarentsKrans

Ook dit jaar heeft BarentsKrans weer een aantal prachtige vermeldingen gekregen voor Corporate/M&A, Dispute Resolution en Intellectual Property in de Chambers Global Guide 2022.

Jariekes werkweek als advocaat-stagiaire bij BarentsKrans

Jarieke Timmerman startte in april 2021 als advocaat-stagiaire op de sectie Vastgoed bij BarentsKrans. Voor de rubriek ‘De week van…’ van het Groninger Civilistenblad van studievereniging Diephuis hield zij een week lang haar werkzaamheden bij. 

BarentsKrans op plaats 21 in Top 50 Nederlandse advocatuur 2022

BarentsKrans behoudt plaats 21 in de Top 50 van de Nederlandse advocatuur. De lijst werd gisteren gepubliceerd door Advocatie. Over de hele top 50 advocatenkantoren in Nederland nam het aantal advocaten toe met 2,5%.

BarentsKrans benoemt Ingrid Reimert tot counsel

Ingrid Reimert is per 1 januari 2022 tot counsel Vastgoed benoemd. Ingrid staat nationale en internationale cliënten bij die actief zijn in onder andere retail, horeca, vastgoedbeleggingen en (expat)huisvesting.

“Werken met slimme mensen met een gevoel voor humor is een feest”

Toen Cosima Stroeve achttien jaar geleden als directeur begon bij BarentsKrans, zag ons kantoor er nog heel anders uit.

Christi en David over advocatuur, geluksmomentjes en dedicated zijn

Twee van onze advocaat-stagiair(e)s, Christi Donkervoort en David van Groen, zijn geïnterviewd voor het magazine NOVUM van de Juridische Faculteitsvereniging (J.F.V.) Grotius te Leiden.

Philip Fruytier is ‘Overstap van de week’ bij Mr. Online

Philip vertelt in dit artikel over zijn plannen voor de cassatiepraktijk, over het imago van de cassatieadvocaat en over de zaak die hem het meest is bijgebleven.

Lof voor BarentsKrans in Legal 500

De Legal 500 rankings voor 2021 zijn bekend! BarentsKrans heeft ook dit jaar weer mooie vermeldingen ontvangen in maar liefst elf practice areas.

Lennart over zijn start bij BarentsKrans in coronatijd

Lennart Hoeksema, advocaat-stagiair op onze sectie Corporate & Commercial Litigation, begon begin dit jaar bij BarentsKrans. Hij schreef voor de civielrechtelijke vereniging een blog over zijn start op ons kantoor en de invloed van de coronamaatregelen hierop.

BarentsKrans stijgt vier plaatsen in Top 50 Nederlandse advocatuur

BarentsKrans is vier plaatsen gestegen in de Top 50 van de Nederlandse advocatuur! Advocatie publiceerde er het volgende artikel over. Via dit artikel is ook de volledige top 50 te bekijken.

Van advocatuur naar bedrijfsleven en weer terug

Anne-Rieke Brons-van der Linden vertelt over haar overstap naar het bedrijfsleven en haar terugkeer naar BarentsKrans.

Beginnen in coronatijd: “ik blijf goed in contact met mijn team”

Vorige maand startte Dorsa Nazari bij ons als advocaat-stagiaire op de sectie Vastgoed. En dat ging in deze coronatijd net even anders dan normaal. Lees hieronder over haar ervaringen om te beginnen op ons kantoor in deze gekke tijd.

Statuten lezen, hoe doe je dat goed?

Onze kandidaat-notaris en partner Lisanne Vissers gaf op dinsdag 11 februari jl. een masterclass 'statuten lezen' voor de belastingadviseurs van Mazars.

BarentsKrans verzorgt Legal Assessments voor startups

Sinds eind 2018 heeft BarentsKrans een partnership met YES! Delft Startup Corner. Dit is de incubator van de TU Delft die innovatieve startups begeleidt bij het opzetten en verder ontwikkelen van hun startup tot succesvol bedrijf.