Liz rondde afgelopen jaar haar masters (Civiel Recht en Straf- en strafprocesrecht) aan de Universiteit Leiden af. Na een semester in Sydney te hebben gestudeerd, is ze in januari begonnen aan haar student-stage bij BarentsKrans.

Waarom heb je ervoor gekozen om je student-stage bij BarentsKrans te lopen?

Ik maakte voor het eerst goed kennis met BarentsKrans tijdens de BarentsTheeKrans. De informele sfeer en de verhalen over de samenwerking tussen de advocaten spraken mij direct aan. Daarnaast staat BarentsKrans natuurlijk bekend als een kantoor dat op zeer hoog niveau opereert. Het kantoor leek mij dan ook een mooie omgeving om beter kennis te maken met de advocatuur. Verder vind ik het erg positief dat BarentsKrans de mogelijkheid tot een kantoorbrede stage biedt, zodat studenten verschillende praktijkgroepen van dichtbij kunnen meemaken.

Wat wil je hier leren?

Tijdens de studie ligt de nadruk uiteraard sterk op het begrijpen van het recht. De toepassing in de praktijk en belangrijke aspecten zoals het bepalen van een processtrategie en de omgang met de cliënt blijven veelal onderbelicht. Ik hoop tijdens mijn stage dan ook te leren waar een advocaat rekening mee dient te houden om een succesvolle praktijk te voeren. Daarnaast hoop ik de verschillende praktijkgroepen goed te leren kennen.

Wat zou je andere studenten als tip willen meegeven?

Probeer zo veel mogelijk dingen uit die je interessant lijken en focus daarbij niet uitsluitend op je studie. Door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennismaking met de praktijk kom je erachter waar jouw interesses liggen en of je een bepaald beroep of rechtsgebied ook echt leuk vindt. Ga vooral ook naar recruitment-events om een idee te krijgen van de sfeer die er bij de verschillende kantoren heerst.