Opleiding en ontwikkeling

Opleiding en ontwikkeling bij BarentsKrans

Jouw zakelijke en persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. We dagen je uit jouw expertise en ondernemerschap te ontwikkelen en uit te bouwen. Onze open cultuur en persoonlijke begeleiding zijn daarbij onmisbaar. Omdat we korte lijnen hebben spar je met zowel (senior) medewerkers als met partners. We werken hard, zijn ambitieus en leggen de lat hoog. Op die manier blijven we leren van en met elkaar.

BK Academy

Naast de beroepsopleiding bieden we met de BK Academy een brede en kwalitatief hoogstaande opleiding gericht op jouw vakinhoudelijke, persoonlijke en commerciële ontwikkeling. De cursussen worden verzorgd door ervaren kantoorgenoten en experts uit de markt. De BK Academy organiseert cursussen en trainingen voor starters, maar ook voor de meest ervaren juristen van ons kantoor. Er is een op maat gemaakt aanvullend programma voor advocaat-stagiaires en kandidaat-notarissen in opleiding. Continue persoonlijke ontwikkeling is essentieel binnen BarentsKrans.

Vakinhoudelijk bieden we cursussen aan over uiteenlopende onderwerpen zoals ‘mededingingsrechtelijke aandachtspunten bij contracteren’, faillissementsrecht en consumentenrecht. De focus ligt niet alleen op juridisch-inhoudelijke ontwikkeling, maar ook op vaardigheden zoals onderhandelen, pleiten, presenteren en acquisitie. Daarnaast worden er cursussen gegeven over een uiteenlopende onderwerpen, zoals Legal English, compliance of digitale vaardigheden.

Eenmaal per jaar organiseren we een BK Academy evenement: een dag in het teken van kennis en het verder ontwikkelen van ‘thought leadership’. We organiseren workshops waarbij de focus ligt op zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

BK-academy

BK Moot Court

Om als stagiaire ervaring op te doen met procederen – en in het bijzonder met het pleiten – organiseren we de BK Moot Courts. Tijdens deze nagebootste rechtszaak pleiten twee advocaat-stagiaires, ten overstaan van vele kantoorgenoten, een fictieve zaak voor een oefenrechtbank. De oefenrechtbank wordt voorgezeten door (oud)rechters of (c.q. tevens) oud-kantoorgenoten. De partners/patroons van de pleiters treden op als cliënt. Na afloop vindt er een borrel plaats, waar de rechter zijn vonnis uitspreekt en toelicht wat goed ging en wat (nog) beter had gekund. Op die manier blijven we leren van en met elkaar.

BK Publicatieprijs

We zijn een kennisintensieve organisatie waar persoonlijke en zakelijke ontwikkeling van belang is. Eén van de initiatieven die we ontplooien om kennisontwikkeling en kennisdeling te stimuleren is de ‘BK Publicatieprijs’. Een prijs die we jaarlijks uitreiken voor de (tijdschrift)publicatie, het artikel of de blog die het best bijdraagt aan de kennis van het recht. We reiken ook een speciale editie van de prijs uit aan juristen in opleiding, de BK Rookie Publicatieprijs. Met deze prijs stimuleren we ook hen om te schrijven en hun expertise verder te ontwikkelen. We reiken de prijs ieder jaar uit tijdens het nieuwjaarsontbijt. Nieuwsgierig naar de winnaars van de vorige editie? Lees hier verder.

BKpublicatieprijs

Ontdek het verhaal van onze kantoorgenoten